Известие

Collapse
No announcement yet.

Почистване кожен салон

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Почистване кожен салон

Здравейте колеги.
    Искам да попитам нещо много елементарно, но като не знае човек...
    Ще ми кажете ли с какъв препарат мога да почистя от мръсотия кожения салон на колата? Нещо не можах да намеря подобна тема из форума, дано не ви занимавам с глупости отново

Също ме интересува, с какво и как, и къде може да се чисти тапицерията на тавана? Изобщо съществува ли подобна услуга?

Благодаря за отделеното внимание!

Има такива теми, виж и с търсачката.
    Можеш да почистиш тавана и другите тапицерии с различните авто препарати, които продават.Важното е при пръскане излиза една пяна, която се оставя да подейства и се изчиства, има такива най различни марки по автомагазините, хит, практикер, метро, бензиностанциите и т.н.Тоест не се ползват течности, за да не повредят тъканите и да не провиснат разните тапицерии.
    Не знам с какво си изцапал кожата, но нормално се почиства с продуктите за кожа, които се продават в същите магазини.Ако имаш надрасквания може да потърсиш в по скъпите магазини за обувки има бои на Саламандър с много специфични разцветки, има и други марки също.
    Добри на продуктите на Търтъл, тия, които имат нарисуван костенурка, Сонакс и други има.
    Last edited by fred; d.m.y г., 19:34.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Моята я съхранявам и почиствам с препарат на търтъл, закупен е от практикер, за кожа, бежова течност е...за тавана става и с обезмаслител на меглио например пръскаш и търкаш наслука
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Аз чистя с едни специялни кърпички за кожа (немски,но им забравих името) ,който ги закупих от Бриколаж.
        sigpic
        ex 147 JTD by Turbon
        Giulietta multiair - the new passion

Comment

Ефектът от кърпичките, знам ги, има ги и по мн бензиностанции. Може мараката да е Nargin.
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

За кожа мога да похваля препарата на СОНАКС...в черна опаковка, а самият препарат е кремообразна бяла течност...Почиства, омекотява и подхранва кожата...Възвръща и ЕСТЕСТВЕНИЯ аромат на кожа, а не да я ароматизира, което лично мен повече ми харесва!!!!
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

на търтъл не е хубав препарата.... ползвал съм го 3-4 пъти и не ми изчиства кожата- светло сива е и си личи много мръсотията.... иначе препарата съм го пробвал на черния кожен диван вкъщи и там резултата беше приятен но от салона в колата не останах никак очарован....
              Alfa Romeo 147 "Selespeed"
              sigpic

Comment

Да, за търтъла ми прави "лъскави" седалките, но не чисти! Аз съм с бежова кожа....Общо взето, ако искате вече съвсем ТОП - има една серия на БМВ някаква пяна и лосион за почистване на кожата, ама си беше цифроманийка 60-70лв...

http://www.bmw.bg/bg/bg/owners/acces..._products.html
                Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 21:57.
                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Един майстор на кожени тапицерии ме светна - след като почистите кожата с разните кърпички, спрейове или каквото се сетите, е добре да се смаже и омекоти. И това става страхотно добре с най-обикновен крем Нивеа - заради ланолина, който съдържа.

Вечерта намазвате седалките тъничко и сутринта забърсвате, ако някъде не е попило. След два-три пъти кожата става мека и приятна, гънките се изглаждат. И изобщо не изглежда мазна или лъскава - всичко попива. И на Джипа, и на 156-цата я мазах няколко пъти и сега изглежда перфектно - особено на джипа, която на места се беше втвърдила като ламарина от слънцето - сега е мека като ръкавица
                  Volvo XC90 D5 '06
                  Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                  Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                  ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                  ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

бебешко тоалетно мляко не пиши глупости

Comment

Когато си взех колата кожата беше мръсна и един приятел в испания, който до скоро имаше автомивка ми я изчисти със обезмаслител търкайки със не много твърда четка и без голям натиск. Не е хубаво препарата да стои дълго време особено ако е силен като меглио. След това кожата става малко твърдичка, но както и PINKO каза и моя приятел ми каза, че крем нивеа е перфектен за омекотяване и против напукване, но той ми я напръска със някакво мляко и така омекна доста. А иначе сега си я чистя със един продукт, който не съм виждал в БГ, но му забравих името.
                      147 jtd 115k.c "02 Distinctive

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...675#post397675
                        164 td-1989,164 td-1993,166 2.4 jtd 20V-2004,ibiza 1.0i-2000,DELTA INTEGRALE 2.0 16V Turbo-1991

Comment

Working...
                        X